דף הבית » ארמון האפיפיור – ארמון האפוסטולי – מעונו הרשמי של הכס הקדוש
ארמון הוותיקן מעל עמודי כיכר הוותיקן

ארמון האפיפיור – ארמון האפוסטולי – מעונו הרשמי של הכס הקדוש

ארמון האפוסטולי הוא ארמונו של האפיפיור והמקום בו הוא גר בעיר הוותיקן. הארמון נמצא מצפון לבזיליקת פטרוס הקדוש וניתן לראות אותו מכיכר הוותיקן. מתחם הארמון ואוצרותיו נחשבים לאתר תיירות מרכזי במתחם הוותיקן.

בתוך הבניין המפואר נמצאות מספר קפלות ציבוריות, הקפלה הסיסטינית, ארבעת חדרי רפאל עם ציורי הקיר של האמן, חלק ממוזיאוני הוותיקן, הגלריות, דירת בורג'ה ועוד. בארמון שנחשב לאחד המבנים הגדולים בעולם יש מעל 1400 חדרים שפרושים על פני שטח של כ-55,000 מטרים רבועים.

בנוסף לאזורים הציבוריים הללו, בארמון הוותיקן שוכנים משרדיו של הכס הקדוש, דירות האפיפיור, קפלות וחדרים פרטיים, כגון הקפלה הפאוולינית (Cappella Paolina) והסלה רג'יה (Sala Regia) ועוד. ארמון הוותיקן הוא מעונם הרשמי של האפיפיורים מאז המאה ה-17 (מעון הקיץ שלהם היא טירת גנדולפו שעל אגם אלבנו, דרומית לרומא.

ההיסטוריה של ארמונות הוותיקן

מהמאה הרביעית ועד לאפיפיורות אביניון מקום מגוריהם המקובל של האפיפיורים היה בארמון הלטראנו ברומא. בתחילת המאה השישית נבנו בוותיקן שני בתי מגורים בישופיים, כל אחד מצד אחר של הבזיליקה, כדי לשמש לשהייה קצרה. בהמשך נבנה עוד מבנה מצפון לבזיליקת פטרוס הקדוש למגורים. מבנים אחרים שנוספו על ידי האפיפיורים לאו השלישי ואאוגניוס השלישי עברו מודרניזציה על ידי האפיפיור אינוקנטיוס השלישי, שהעניק להם הגנה נוספת כאשר בנה חומה מבוצרת שנייה בתוך החומה שבנה האפיפיור לאו הרביעי. האפיפיור ניקולאוס השלישי החל בבניית הארמון הראשון מבין המבנים הרבים הידועים כיום כארמונות האפיפיור.

בתקופת הרנסנס האפיפיור ניקולאוס החמישי בנה מחדש את הקירות הצפוניים והמערביים של הארמון שבנה בזמנו ניקולאוס השלישי והקים את ספריית הוותיקן תוך שהוא נעזר באדריכלים כמו לאון בטיסטה אלברטי וברנרדו רוסלינו. הוא גם הזמין את הצייר פרה אנג'ליקו לצייר בקפלה שעל שמו.

בשנים ששלאחר מכן נבנתה הקפלה הסיסטינית וספריית הוותיקן שופצה. האפיפיור אלכסנדר השישי שיפץ את דירת בורג'ה והזמין את פינטוריקיו לקשט את החדרים בציורי קיר. האפיפיור יוליוס השני דאג לעצב את חצר בלוודר כדי שתשמש מקום אחסון לאוסף הפסלים העתיקים. רפאל הוזמן לקשט את חדרי החתימה והליודורוס, כמו גם את אכסדרה המשקיפה על חצר Maresciallo.

האפיפיור פאולוס השלישי בנה את הסלה רג'יה והקפלה הפאולינית. מיכלאנג'לו צייר את מות הקדושים של פטרוס הקדוש ואת הפיכתו של פאולוס לקדוש בקפלה הפאולינית.

3 הקפלות: סטפן הקדוש, פטרוס הקדוש, מיכאל הקדוש והקפלה של המשמר השוויצרי מתוארכות לתקופת האפיפיור פיוס החמישי. האפיפיור גרגוריוס השלושה עשר היה אחראי על בניית האגף שסוגר את הצד הצפוני של חצר סן דמאסו ועל גלריית המפות.

airalo ad

המבנים הנוכחיות לאורך הצד המזרחי של חצר סן דמאסו נבנו בתקופתו של האפיפיור סיקסטוס החמישי שגם יצר אגף חדש לספריית הוותיקן, כולל הקפלה הסיסטינית ובכך חתך את חצר בלוודר לשניים.

בתקופת הבארוק האפיפיור אורבן השמיני בנה את אולם הרוזנת מטילדה, שנקרא היום קפלת מטילדה. בסוף המאה ה-18 וה-19, רבים מהתוספות והשינויים היו קשורים להתפתחות המוזיאונים והגלריות של הוותיקן ולא בהכרח נבעו מרצון להגדיל את השטח או הפאר של ארמונות הוותיקן.

מה יש בתוך ארמונות הוותיקן?

Powered by GetYourGuide

דירת האפיפיור

דירת האפיפיור נמצאת בחלק הדרומי של ארמון האפיפיור ומקיפה חצר פנימית. בעבר דירת האפיפיור הייתה בקומה השנייה, אך מאז 1903 היא בקומה השלישית. בדירה חדרים שונים כגון משרד, חדר עבודה, חדר שינה, אולם אוכל ומטבח. על הגג שוכן גן המקיף את החצר.

הדירה עוברת שיפוץ וחידוש בכל פעם שנכנס אליה אפיפיור חדש בהתאם לצרכיו. מאז המאה ה-17 היא משמשת כמקום מגוריו הרשמי של האפיפיור בתפקידו הדתי, לאחר שארמון הקווירינאלה שברומא חדל לשמש למטרה זו.

הקפלה הסיסטינית

תקרת הקפלה הסיסטינית - לחצו להגדלה
תקרת הקפלה הסיסטינית

אחד החלקים המפורסמים ביותר של ארמון הוותיקן הוא הקפלה הסיסטינית. תקרת הקפלה מהממת ונמצאים בה ציורי קיר שצוירו על ידי מיכלאנג'לו המתארים סצנות מהברית הישנה והחדשה.

מוזיאוני הוותיקן

מסדרון באחד מהארמונות בהם נמצאים מוזיאוני הוותיקן

מתחם מוזיאוני הוותיקן נמצאים בתוך הארמון והם ביתם של כמה מאוספי האמנות המפורסמים בעולם. ניתן לראות בתוכן יצירות אמנות עתיקות שלא נס ליחם עד היום כמו אלה של מיכלאנג'לו, רפאל, קאראווג'ו ואמנים מפורסמים רבים אחרים.

גני הוותיקן

גני הוותיקן

גני הוותיקן ממוקמים בשטח הארמון ומהווים נווה מדבר טבעי ושליו בלב האיזור האורבני. הגנים כוללים מזרקות יפהפיות, פסלים וצמחייה עבותה.

אולם הקהל

אולם הקהל (Audience Hall) ממוקם בתוך ארמון האפיפיור והוא המקום שבו האפיפיור נפגש עם קבוצות ויחידים. האולם מעוטר ביצירות אמנות יפהפיות ויכול להכיל יותר מ-10,000 אנשים בו זמנית.

הארכיונים הסודיים

הארכיונים הסודיים של מדינת הוותיקן נמצאים שמורים ומאובטחים בתוך ארמון האפיפיור. הם מכילים אוסף עצום של מסמכים היסטוריים, כולל מכתבים שונים ששלחו האפיפיורים בשנים שונות, קטעים מודפסים, תמונות ארכיון וניירות חשובים אחרים.

המשמר השוויצרי

המשמר השוויצרי הוא כוח האבטחה הרשמי של הוותיקן והוא אחראי להגנה על האפיפיור וארמון האפיפיור. השומרים לובשים מדים מיוחדים ונושאים נשק מסורתי.

מידע חשוב נוסף על ארמון האפיפיור

פורסם ב:

Scroll to Top
דילוג לתוכן