דף הבית » הוותיקן – מדריך מפורט
כיפת בזיליקת פטרוס הקדוש

הוותיקן – מדריך מפורט

טיול ברומא לא שלם בלי ביקור בוותיקן, ביתם של בזיליקת פטרוס הקדוש ומוזיאוני הוותיקן כמו גם מבנים ויצירות אומנות איקוניות רבות. קריית הוותיקן היא מקום מושבו של הכס הקדוש (האפיפיור הנוצרי-קתולי) אבל אין צורך להיות קתולי או אפילו נוצרי כדי לבקר פה.

בוותיקן נמצאת הכנסייה הגדולה בעולם, אחד המוזיאונים העתיקים והגדולים בעולם לאמנות (כולל הקפלה הסיסטינית), כיכר פטרוס הקדוש העצומה והגדולה ועוד. הוותיקן הוא אחד מהמקומות היותר מטויילים ברומא – במיוחד למי שזו הפעם הראשונה שלו בעיר המיוחדת הזו.

אנשים יושבים על ספסל ליד בזיליקת פטרוס הקדוש במהלך היום
בזיליקת פטרוס הקדוש במהלך היום

2 המקומות העיקריים בותיקן בהם הם בזיליקת פטרוס הקדוש ומוזיאוני הוותיקן (שם נמצאת הקפלה הסיסטינית). קחו בחשבון שאתם יכולים לבקר בוותיקן אבל לא ניתן לישון בתוך הוותיקן. מלונות מסביב לותיקן תוכלו למצוא בכתבה הזו.

ביקור בוותיקן – מתי להגיע לכאן?

  • אין באמת יום מומלץ או עונה מומלצת לביקור בוותיקן,. הוותיקן הוא יעד התיירות הפופולרי ביותר ברומא והוא כמעט תמיד עמוס. אם כבר אתם מתלבטים יום שלישי או יום חמישי הם הימים הרגועים ביותר. סופי השבוע יכולים להיות קצת יותר עמוסים, וביום רביעי יש (בדרך כלל) טקס קבלת קהל על ידי האפיפיור, כלומר עוד יותר קהל.
  • בבקרים, הרבה קבוצות מודרכות נמצאות בוותיקן כולל אלו שקנו כרטיסים שמאפשרים להם לדלג על התור. חוץ מהם מגיעים לכאן מוקדם כל מיני משכימי קום כדי לנסות להיכנס כמה שיותר מוקדם, כך ששעות הבוקר המוקדמות הם לא בהכרח הזמן הכי טוב לנסות להיכנס לוותיקן. מעט פחות צפוף פה בשעות אחר הצהריים.
  • בזיליקת פטרוס הקדוש ומוזיאוני הוותיקן נוטים להיות צפופים עוד יותר בשבתות, כאשר רומא מתמלאת במטיילים.
  • מוזיאון הוותיקן סגור בימי ראשון למעט היום הראשון האחרון של כל חודש שבו הכניסה לשם היא בחינם. זהו היום הצפוף ביותר במוזיאוני הוותיקן.
  • בימי רביעי (חוץ מבחודש יולי בו הוא נמצא בחופשה), האפיפיור מקיים טקס קבלת קהל בבזיליקת פטרוס הקדוש. בחודשים החמים יותר האירוע נערך בכיכר פטרוס הקדוש. בחודשים קרים יותר, או אם יורד גשם, הטקס נערך באודיטוריום ממש משמאל לבזיליקה. המשמעות היא שהאזור כולו יהיה עמוס בקהל שרבים ממנו יעברו לבקר במוזיאוני הוותיקן לאחר מכן.
  • אם תבקרו בקרית הוותיקן ביום רביעי קחו בחשבון שבזיליקת פטרוס הקדוש תהיה סגורה עד שקבלת הקהל של האפיפיור תסתיים (בסביבות 12-1 בצהריים.)
  • מבחינת עונות מומלצות לביקור בותיקן, חודשי החורף הם הטובים ביותר לטיול בוותיקן. לא עמוס כאן בכלל למעט בחגי דצמבר הנוצרים.
כיכר סנט פטרוס ליד הוותיקן
כיכר סנט פטרוס ליד הוותיקן

קוד לבוש לוותיקן

  • כשמבקרים בוותיקן חובה לעטות בגדים צנועים. חובה לכסות כתפיים וברכיים ולנשים אסור ללבוש חולצות ללא שרוולים.
  • היזהרו כאשר אתם לובשים מכנסיים קצרים עד הברך וחצאיות. הדעות של שומרי הוותיקן לגבי מה שמקובל יכולות להיות שונות.
  • מותר להיכנס עם סנדלים וג'ינס.
  • ממש מחוץ לוותיקן תמצאו הרבה חנויות שמוכרות חולצות טריקו או צעיפים.

מה יש לראות בוותיקן?

הדברים העיקריים שכדאי לראות כמובן בוותיקן הם בזיליקת פטרוס הקדוש ומוזיאוני הוותיקן. מחפשים את יצירות המופת של מיכלאנג'לו? פסל הפייטה של מיכלאנג'לו נמצאת בתוך בזיליקת פטרוס הקדוש והקפלה הסיסטינית שלו נמצאת בתוך מוזיאוני הוותיקן.

נסו לא לתכנן שום טיול גדול אחר כמו עוד מוזיאון או אתר ארכיאולוגי כמו הקולוסאום ליום בו תבקרו בוותיקן, מכיוון שיש כאן הרבה מה לראות ואתם כפי הנראה תהיו מותשים בסוף הביקור. אם אתם בביקור קצר ברומא ורוצים בכל זאת להספיק את הוותיקן והקולוסיאום ביום אחד קראו כאן איך לתכנן זאת נכון.

בזיליקת פטרוס הקדוש

בזיליקת פטרוס הקדוש היא כנסייה מתקופת הרנסנס ובהרבה מובנים היא גם הגדולה בעולם. הוותיקן עצמו הוא הוא בזיליקה אך לא קתדרלה, מכיוון שאין לו בישוף משלו. הספינה המרכזית של בזיליקת סנט פיטרס היא אחת הגדולות, וללא ספק אחת היפות בעולם.

הספינה המרכזית של קתדרלת פטרוס הקדוש
הספינה המרכזית של קתדרלת פטרוס הקדוש

הקתדרלה הראשית של "הבישוף של רומא", כפי שמכונה האפיפיור, היא הארכיבזיליקה האפיפיורית של יוחנן הקדוש בלטראנו ברובע לטראנו שבעיר רומא (Basilica di San Giovanni) או בקיצור בזיליקת יוחנן הקדוש. למרות שהאפיפיור הוא ראש עיר הותיקן וגר שם, המעמד הדתי של בזיליקת יוחנן הקדוש (שלא נמצאת בגבולות הוותיקן) גבוה יותר משל הוותיקן.

קצת מבלבל? כדי להפוך את הדברים לפשוטים יותר מומלץ להסתכל על הוותיקן כעל ככנסייה ענקית, עם הרבה מה לראות ולעשות בתוכה.

airalo ad

הכיפה היפהפיה של בזיליקת פטרוס הקדוש

כדאי מאוד לבקר בכיפה של הבזיליקה, אבל כדאי שתדעו שיכול להיות קצת צפוף שם למעלה, ויש הרבה מדרגות לעלות.

כיפת בזיליקת פטרוס הקדוש
כיפת בזיליקת פטרוס הקדוש

כדי להגיע אל המפלס הראשון צריך לטפס 231 מדרגות, אבל יש גם מעלית למתקשים. למפלס הבא צריך לעלות בעוד 320 מדרגות אבל בלי מעלית.

הכיפה הולכת ונעשית צרה יותר ככל שעולים למעלה ובשלב מסויים המעבר נהיה צר כך שרק אדם אחד בכל פעם יכול לעבור בו. אל תטפסו אל קצה הכיפה בוותיקן אם אתם סובלים מוורטיגו או קלסטרופוביה.

מלמעלה נשקפים נופים יפהפיים. הן של הכנסייה והן של העיר שמסביב. כאן תוכלו לקרוא בהרחבה עוד על הבזיליקה וכיפתה.

הפייטה של מיכלאנג'לו

אחת מיצירות האמנות המיוחדות בתוך בזיליקת פטרוס הקדוש היא הפייטה של מיכלאנג’לו.

פסל הפייטה של מיכאלנג'לו
פסל הפייטה של מיכאלנג'לו

הפייטה נמצאת בצד ימין ברגע שנכנסים לתוך בזיליקת פטרוס הקדוש. הפנים של דמות האם (מרים כנראה) מביעות אהבה לילד שלה. לרוע המזל, מישהו שבר את ראשו של הילד עם גרזן ועכשיו הפסל נמצא מאחורי זכוכית (ולמרות זאת הוא נראה טוב מאוד).

הפייטה הייתה אחת מיצירותיו הגדולות הראשונות של מיכלאנג'לו. הוא עשה אותה כשהיה רק בן 22. הוא לא היה בטוח שאנשים יידעו שהוא עשה את הפסל אז הוא התגנב לילה אחד וגילף את שמו (מיכֶּלָאנְגֶ'לוֹ דִי לוֹדוֹבִיקוֹ בּוּאוֹנָארוֹטִי סִימוֹנִי) על הצעיף של האשה. אגב, הפיאטה הוא הפסל היחיד שמיכלאנג'לו חתם עליו אי פעם.

מערות הוותיקן – קברי האפיפיורים

בתוך בזיליקת פטרוס הקדוש, אפשר לרדת קומה אחת ולראות את האזור שבו קבורים כמה מהאפיפיורים. כדי להגיע לשם עולים לחופה של ברניני ןמסתובבים. הכניסה ממש שם מאחוריכם.

החופה של ברניני
החופה של ברניני

אומרים שפטרוס הקדוש קבור ממש מתחת לכנסייה וזו הסיבה לכך שהרבה אפיפיורים קבורים כאן.

די מעניין לבקר בקברי האפיפיורים הנקראים מערות הוותיקן יש הרבה פיסות היסטוריה שם למטה. המקום עצמו לא חשוך או קלסטרופובי אלא להיפך, זה חלל פתוח ענק מלא באור ויש בו הרבה מה לראות (אסור לצלם והכניסה חינם).

שימו לב ותכננו לראות טרם הירידה למערות את כל מה שיש לבזיליקה להציע מכיוון שהיציאה ממתחם המערות היא למעשה היציאה מהבזיליקה כולה.

אל תתבלבלו עם קברו של פטרוס הקדוש

כשאנשים מדברים על ביקור במערות הוותיקן, הם מתכוונים למקום שבו ניתן לראות קברי אפיפיורים רבים אבל זה לא הנקרופוליס של הוותיקן שבו כנראה פטרוס הקדוש קבור.

קברו של פטרוס הקדוש (scavi visit) הוא מקום מיוחד והביקור בו מומלץ בחום ("Scavi" פירושו "חפירות"). זהו אתר ארכיאולוגי שנכנסים אליו עד 250 אנשים ביום בסיורים של כ-10 אנשים בכל פעם אז יש להזמין מקום הרבה זמן מראש וגם קחו בחשבון שאסור לצלם בו.

זהו ביקור נפרד לחלוטין מיתר הוותיקן ואותו כרטיס שתקנו לא יקנה לכם כניסה, לא לבזיליקת פטרוס הקדוש ולא למוזיאוני הוותיקן. אגב, את הכרטיס קונים רק דרך האתר הרשמי של הוותיקן. כך או כך, הנה קישור לסיור וירטואלי והנה וידאו נחמד של המקום:

מוזיאוני הוותיקן

האתר המרכזי השני המעניין בוותיקן הוא מוזיאוני הוותיקן. זה החלק בקריית הוותיקן שייקח ממכם בביקור את רוב הזמן ותשומת הלב.

מוזיאוני הוותיקן מכילים את אוסף האמנות הפרטי הגדול בעולם (אגב, רוב יצירות האמנות שבבעלות הוותיקן אפילו לא מוצגות לקהל הרחב!). הנה כמה מיצירות המופת שחובה עליכם לראות במוזיאוני הוותיקן.

המתחם נקרא "מוזיאונים" ולא רק "מוזיאון" יחיד, כי המוזיאון הראשון הוקם כאן בשנת 1506 אבל לאורך השנים נוספו אליו עוד ועוד מוזיאונים פעמים רבות במהלך מאות השנים עד היום. כעת מדובר בכמה וכמה בניינים רבים ושונים שכולם מחוברים יחד אחד לשני. זו אחת הסיבות שיש כל כך הרבה מה לראות כאן.

במוזיאוני הוותיקן יש המון יצרות וחפצי אמנות כולל ציורים, פסלים, חפצים עתיקים ועוד אבל היצירה הראשונה שאנשים רוצים לראות כשהם מבקרים כאן היא הקפלה הסיסטינית.

הקפלה הסיסטינית

הקפלה הסיסטינית היא כנסייה הנמצאת במתחם ארמון האפיפיור שבקריית הוותיקן. הקפלה משמשת את טקס הקונקלווה, התהליך בו נבחר האפיפיור, וידועה בציורי הקיר שיצרו בה אמנים איטלקים בתקופת הרנסאנס, ביניהם ידועים בעיקר הפרסקו על תקרת הקפלה ופרסקו "יום הדין" שצייר מיכלאנג'לו במחצית הראשונה של המאה ה-16.

תקרת הקפלה הסיסטינית
תקרת הקפלה הסיסטינית בתוך מוזיאוני הוותיקן. מיכלאנג'לו בשנים 1508-1512.

הקפלה הסיסטינית נבנתה בין השנים 1473 ל-1480 על ידי האפיפיור סיקסטוס הרביעי (על שמו היא גם נקראת) ובתכנונו של האדריכל באצ'ו פונטלי. הקפלה היא מבנה מלבני בן 40 מטר אורכו, 13 מטר רוחבו ותקרתו בגובה של 20 מטר.

הציורים על תקרת הקפלה הסיסטינית הם אחד מיצירות האמנות החשובות והידועות ביותר בעולם. הם מתארים סצנות מהברית הישנה, כולל בריאת האדם, גן עדן, גירוש מגן עדן, מפל הגדול, המבול ועוד. הציורים צויירו על ידי מיכלאנג'לו בתקופה של ארבע שנים, בין השנים 1508 ל-1512. עפי הנראה את תקרת הקפלה ציירו תוך כדי שכיבה על פיגומים שהורמו לגובה.

ציור "יום הדין" של מיכלאנג'לו הוא ציור ענק הממוקם בחזית האפסיס של הקפלה. הציור מתאר את יום הדין האחרון, כאשר ישו מופיע בשמים ומחלק את האנשים לשמים ולגיהנום. הציור נוצר בין השנים 1534 ל-1541.

הקפלה הסיסטינית היא אחד האתרים הפופולריים ביותר בעולם. היא נחשבת ליצירת מופת של אמנות ואדריכלות, והיא מושכת אליה מיליוני מבקרים מדי שנה.

עוד על הקפלה הסיסטינית.

מה עוד יש לראות ולעשות בוותיקן?

מלבד שני האתרים המרכזיים – המוזיאונים (הקפלה הסיסטינית) ובזיליקת פטרוס, יש עוד דברים שתראו כשתבקרו בעיר הוותיקן. חפשו אותם בזמן שאתם מסתובבים:

כיכר פטרוס הקדוש

נתחיל מכיכר פטרוס הקדוש, פיאצה סן פייטרו (Piazza San Pietro) באיטלקית. אחרי הכל, אם אתם מתכוונים להיכנס לבזיליקה, אתה עשויים לעמוד לא מעט זמן בתורים שנמצאים בכיכר הזו…

כיכר פטרוס הקדוש
כיכר פטרוס הקדוש

כיכר פטרוס הקדוש, שנקראת גם כיכר הוותיקן, שווה ביקור בפני עצמה. למעשה, זה החלק היחיד בוותיקן שבו אפשר לבקר בלי כרטיסים או תור.

אם יש לכם זמן מאוד קצר ברומא, אתם יכולים אפילו להחליט שזה מה שאתם רוצים לראות בוותיקן, מכיוון שכל השאר כרוך בתורים ו/או כרטיסים והרבה זמן. כאן תוכלו לקרוא בהרחבה על מה שיש לעשות בכיכר פטרוס – כיכר הוותיקן.

המשמר השווייצרי

במהלך הביקור שלכם בוותיקן תיתקלו בשומרים שלבושים בבגדים צבעוניים ולא שגרתיים. אלו הם אנשי המשמר השוויצרי.

2 שומרים מהמשמר השוויצרי
2 שומרים מהמשמר השוויצרי

המשמר השוויצרי לובשים תלבושות שונות בהתאם לתפקיד שלהם, אבל כולם לבושים בתלבושות שעוצבו בתחילת המאה ה-15 (המיתוס שהבגדים עוצבו על ידי מיכלאנג'לו פשוט לא נכון…).

המשמר השוויצרי הוקם כדי לשמור על חיי האפיפיור ועל בזיליקת פטרוס הקדוש וכשתצאו מהבזיליקה תוכלו לראות אותם. הם נחשבים לצבא הקטן ביותר בעולם והם מאומנים היטב. במוזיאוני הוותיקן לא תראו את המשמר השוויצרי אלא שומרים אחרים שמתלבשים בלבוש מודרני יותר.

משמר הוותיקן

החומות הלאוניניות

במאה התשיעית לספירה, האפיפיור ליאו הרביעי החליט לבנות ביצורי הגנה וחומות מסביב לוותיקן. ניתו עדיין לראות את החומות הללו היום בוותיקן ומסביבו, במיוחד אם אתם מבקרים בגני הוותיקן. כאשר אתם עומדים בתור לבזיליקת פטרוס הקדוש, שימו לב לחומות המקוריות שנמצאות לצד הכניסה. חלקים מהחומות האלה מקיפים את כיכר פטרוס הקדוש בצד שבו נמצאים שערי הביטחון, ולאורך הדרך מהוותיקן לטירת סנטאנג'לו הסמוכה. עוד על ההיסטוריה של הוותיקן תוכלו לקרוא כאן.

סניף הדואר של הוותיקן

אל תחמיצו ביקור בסניף הדואר של הוותיקן אם אתם רוצים לשלוח גלויות בדואר כמו פעם. זהה קל ויעיל יותר מאשר ללכת לסניף דואר רומאי והדואר שלכם יגיע למענו מהר יותר. יש גם תיבת דואר של הוותיקן על כיפת בזיליקת פטרוס הקדוש וסניף דואר נוסף בכיכר פטרוס הקדוש.

גני הוותיקן

גני הוותיקן הם שטח ירוק גדול המשתרע על פני כרבע קמ"ר בתוך הוותיקן ברומא. בגנים נמצא מגוון רחב של צמחים, עצים, פסלים, מזרקות ומבנים. גני הותיקן הוקמו בשנת 1279 על ידי האפיפיור ניקולאוס השלישי, והם שימשו מאז ומתמיד כמקום מנוחה ובילוי עבור האפיפיורים ואורחיהם. להרחבה על גני הוותיקן.

אז את מה כדאי לראות קודם? מוזיאוני הוותיקן, הקפלה הסיסטינית, או בזיליקת פטרוס הקדוש?

אם אתם מזמינים סיור בוותיקן, בדרך כלל זה אומר סיור מודרך במוזיאוני הוותיקן שמסתיים בקפלה הסיסטינית אבל חלק מהסיורים כוללים קיצור דרך מהקפלה הסיסטינית אל בזיליקת פטרוס הקדוש. אם חשוב לכם לעבור בקיצור דרך הזה תוודאו שאתם מזמינים סיור שמסתיים בבזיליקת פטרוס הקדוש ליתר ביטחון.

פסל הברונזה המפורסם כדור בתוך כדור בתוך מוזיאון הוותיקן ברומא, איטליה.
פסל הברונזה המפורסם כדור בתוך כדור בתוך מוזיאון הוותיקן ברומא, איטליה.

כמה זמן לוקח הביקור בוותיקן?

כדי לבקר במוזיאוני הוותיקן (שם נמצאת הקפלה הסיסטינית) צריך לרכוש כרטיס (אלא אם כן אתם מגיעים ביום ראשון האחרון בחודש, אז הכניסה לשם היא חינם). מהרגע שנכנסתם קחו בחשבון שגם אם תלכו מהר, תצטרכו כשעתיים לביקור הזה. אם לא תצליחו לעשות את קיצור הדרך מהקפלה הסיסטינית לבזיליקת פטרוס הקדוש, תצאו מהמוזיאונים שדרכם נכנסתם. כדי להקל עליכם, ראו את ההסבר הויזואלי שהכנו לכם על מפת הוותיקן.

כמה זמן לוקח לבקר בבזיליקת פטרוס הקדוש?

הביקור בתוך הבזיליקה יכול להימשך כשעה שעתיים לא כולל את הזמן שממתינים בתור לבדיקות הביטחון (בהנחה שאתם מגיעים לשם מהחזית ולא הולכים מהקיצור דרך מהקפלה הסיסטינית).

כדי לבקר בבזיליקה לא צריך לקנות כרטיסים, כי הכניסה לשם היא בחינם אבל כן בדיקות האבטחה הן מחמירות, ממש בדומה לבדיקות בדשה התעופה – יש שיקוף לחפצים ועוברים דרך גלאי מתכות ולכן התורים יכולים להיות ארוכים למדי.

אם אתם מזמינים סיור במוזיאוני הוותיקן בלי כניסה לבזיליקה או אם אתם רוצים לבקר בבזיליקה בנפרד, אפילו ביום אחר, כדאי להגיע לבזיליקת פטרוס הקדוש כשהיא נפתחת על הבוקר ב-7 וכך להימנע מהתור. התורים הארוכים מתחילים מעשר עד חמש ובעונת התיירות (הקיץ) הם יכולים להיות מאוד מאוד ארוכים.

איך ניתן להימנע מעמידה בתור בכניסה למוזיאוני הוותיקן?

פסל של חזה וראש גברי במוזיאוני הותיקן
פסל של חזה וראש גבר במוזיאוני הוותיקן

ישנן מספר דרכים להימנע מעמידה בתור בכניסה למוזיאוני הוותיקן:

  • רכשו כרטיסים מראש באינטרנט: זו הדרך הטובה ביותר להימנע מעמידה בתור. תוכלו לרכוש כרטיסים באתר האינטרנט של הוותיקן או באתרים אחרים כמו GetYourGuide או Tiqets.
  • רכשו כרטיסים עם כניסה מהירה: כרטיסים אלו מאפשרים לכם לעקוף את התור הרגיל ולהיכנס למוזיאונים דרך עמדה מיוחדת. אתם יכולים לרכוש כרטיסים אלו באתר האינטרנט של הוותיקן או באתרים אחרים כמו GetYourGuide או Tiqets.
  • הזמינו סיור מודרך: לרוב הסיורים המודרכים כוללים כבר את התשלום על כרטיסי הכניסה למוזיאונים, וחלקם כוללים גם כניסה מהירה.
  • בואו למוזיאונים מוקדם בבוקר: אם אתם יכולים, השתדלו להגיע למוזיאונים מוקדם בבוקר, לפני שהתור מתחיל להיות עמוס וארוך…
קבוצת מטיילים עומדים בכניסה לאחד הבניינים של הוותיקן

האם אפשר לבקר רק בקפלה הסיסטינית?

לא, אי אפשר פשוט רק לראות את הקפלה הסיסטינית. כדי להגיע אליה, יש לעבור דרך כל מוזיאוני הוותיקן וזה יכול לקחת לפחות שעתיים אם עושים את זה באיזי, כמו שצריך. הקפלה הסיסטינית נמצאת ממש בסוף.

יצירת יום הדין האחרון בתוך הקפלה הסיסטינית. מיכלאנג'לו 1536-1541.
יצירת יום הדין האחרון בתוך הקפלה הסיסטינית. מיכלאנג'לו 1536-1541.
היצירה אדם בוותיקן
היצירה אדם בוותיקן

איפה אפשר לאכול בוותיקן?

אין מקום לאכול בתוך בזיליקת פטרוס הקדוש או בכיכר פטרוס הקדוש יש מזנון קטנטן על גג הבזיליקה אם החלטתם להקדיש זמן לטיפוס. במוזיאוני הוותיקן ישנם כמה בתי קפה ומסעדות מזון מהיר אבל בואו, לא הגעתם לוותיקן כדי להשביע את היצר הקולינרי. מסביב לוותיקן יש הרבה מקומות מעניינים וטעימים ששווה לאכול בהם לפני או אחרי הביקור.

איפה ישנים בוותיקן?

בוותיקן אין מקומות לינה לאנשים מן המניין או לתיירים (אלא אם כן אתם אנשי דת נוצריים כמובן…) אבל ברומא יש ועוד איך יש. הנה מלונות מעולים שסמוכים לוותיקן וכתבה נוספת על מקומות לינה לפי תקציב באיזור הזה. הנה גם מפה של מלונות מסביב לקרייה:

 

איך מגיעים לותיקן?

יש כמה אפשרויות ודרכים להגיע לוותיקן אבל הגורם החשוב ביותר שיש לקחת בחשבון הוא מה אתם מתכננים לעשות דבר ראשון. הקליקו כאן כדי לראות מפת גוגל המציגה היכן נמצאות הכניסות השונות לוותיקן, למוזיאוני הוותיקן, לכיכר פטרוס הקדוש ולכניסה לנקרופוליס. זה ייפתח בחלון חדש.

איך להגיע למוזיאוני הוותיקן?

הכניסה למוזיאוני הוותיקן נמצאת ב-Viale Vaticano ואם אתם לוקחים אובר או מונית, פשוט תגידו לנהג "מוזיאוני הוותיקן".

במטרו

לקו האדום A של המטרו ברומא יש שתי תחנות, במרחק שווה מהכניסה למוזיאונים (בערך 10-12 דקות הליכה): תחנת אוטאביאנו (Otaviano) ותחנת קיפרו (Cipro).

תחנת המטרו אוטאביאנו של רומא היא התחנה הנפוצה ביותר למבקרים בוותיקן והיא הראשונה שתגיעו אליה אם אתם מגיעים ממרכז רומא. כשאתם יוצאים מתחנת המטרו הזו פשוט תמשיכו אחרי זרם האנשים שהולך לכיוון קריית הוותיקן. לאחר שתראו את החומות של מיכלאנג'לו, קחו ימינה ותגיעו לכניסה למוזיאוני הוותיקן.

אם אתם מגיעים למוזיאוני הוותיקן מהכיוון ההפוך, או אם אתם שכחתם לרדת באוטאביאנו, אתם תרדו בתחנת Cipro. רק שימו לב שמהתחנה הזו אין תנועת אנשים גדולה וגם לא ניתן לראות מיד את חומות עיר הוותיקן, כך שתצטרכו לנווט מעט כדי למצוא אותן. ברגע שתראו את החומות, עקבו אחריהם עד שתגיעו לכניסה.

באוטובוס

אפשרות נוספת להגיע לכניסה למוזיאוני הוותיקן היא פשוט לקחת אוטובוס. הקווים המומלצים הם 492, 49, 23 ו-81.

איך להגיע לבזיליקת פטרוס הקדוש ולכיכר הוותיקן?

הכניסה לבזיליקת פטרוס הקדוש נמצאת בכיכר פטרוס הקדוש (כיכר הוותיקן). מדובר במרחק של כ-20 דקות הליכה ממוזיאוני הוותיקן, כך שאם אתם לא מבקרים במוזיאוני הוותיקן (או לא מבקרים בהם קודם), ורוצים להגיע ישירות לבזיליקה, אתם עדיין יכולים לנסוע במטרו, אבל וודאו לרדת בתחנת אוטביאנו.

מתחנת המטרו Ottaviano, כיכר פטרוס הקדוש נמצאת במרחק של כ-15 דקות הליכה. עקבו אחרי המוני האנשים אבל כשאתם מגיעים אל החומות אל תפנו ימינה לכיוון המוזיאונים, פשוט המשיכו ישר.

קוי האוטובוס שמגיעים הכי קרוב לכיכר פטרוס הקדוש הם 40 ו-64.

איך מגיעים לקבר פטרוס הקדוש ולנקרופוליס (סקווי)?

אם אתם מבקרים בוותיקן כדי לראות את קבר פטרוס הקדוש, הדרך המהירה והקלה ביותר להגיע לכאן היא במונית או אובר. הנהג יוריד אותכם ממש מול הכניסה עליה שומר המשמר השוויצרי, משמאל לבזיליקה כשאתם פונים אליה.

אם אתה מגיעים עם אוטובוס, קחו את קו 64, מכיוון שהוא יוריד אתכם במרחק של רחוב אחד משם.

במטרו, הקפידו לרדת בתחנת אוטאביאנו, וקחו לכם בערך 20 דקות הליכה כדי להגיע לכניסה לקבר פטרוס הקדוש.

פורסם ב:

Scroll to Top
דילוג לתוכן