דף הבית » יצירות המופת שחובה לראות במוזיאוני הוותיקן
המדרגות הספירליות בוותיקן

יצירות המופת שחובה לראות במוזיאוני הוותיקן

מוזיאוני הוותיקן הם אחד האתרים המשמעותיים ביותר בוותיקן – לא רק בגלל ההילה הסודית וההיסטוריה העשירה של הוותיקן אלא בגלל אוספי האמנות הנרחבים שנמצאים שם. השווי הכולל שלהם מוערך בלמעלה מ-20 מיליארד אירו!

להסתובב בכל מוזיאון בוותיקן ייקח לכם כ-4 שעות אם אתם רוצים לראות הכל. המוזיאונים מתחלקים ל-24 אגפים שונים, עם מוזיאונים המציגים אמנות עתיקה בפסלים, פסלי ברונזה ופסיפסים ועוד ועוד.

אם אין לכם המון זמן או שתרצו לחקור את הדברים החשובים בלבד שיש למוזיאונים להציע – המשיכו לקרוא את הכתבה הממוקדת שהכנו עבורכם על 10 יצירות המופת שאסור לכם לסיים את הביקור שם בלי שראיתם אותן.

1. המדרגות הספירליות

המדרגות הספירליות בוותיקן
המדרגות הספירליות בוותיקן

מיד עם כניסתכם למוזיאוני הוותיקן תתקלו במדרגות הלולייניות המרשימות שעיצב האדריכל ג'וזפה מומו בשנת 1832. זהו אחד מגרמי המדרגות המצולמים בעולם, גרם המדרגות של מומו מפורסם לא רק בגלל שהוא נמצא בוותיקן אלא בשל הגודל העצום שלו.

גרם המדרגות הזה נקרא גם "בשם "מדרגות החילזון". הוא מורכב משני גרמי מדרגות חרוטים בברזל היוצרים סליל כפול – מאוד דומה לדרך שבה מולקולת ה-DNA שתתגלה כמה שנים לאחר מכן בנויה.

2. חדרי רפאל

הכהן הגדול מתפלל בבית המקדש עת הליודורדוס מגורש משם
הכהן הגדול מתפלל בבית המקדש עת הליודורדוס מגורש משם

ארבעת חדרי רפאל משמשים ככניסה מפוארת לוותיקן, שבה אי אפשר שלא להתרגש. זהו החלק הציבורי בארמון האפיפיור והוא מפורסם בציורי הקיר שבו, אותם ציירו מיכלאנג'לו ורפאל.

חדרי רפאל משקיפים על חצר בלוודר ומתגאים בכמה מהיצירות היותר טובות של הרנסנס. בואו להכיר את אולם קונסטנטינוס, החדר של הליודורוס, חדר החתימה וחדר האש בבורגו. אתם לא תישארו אדישים לחדרים האלה…

3. המוזיאון המצרי

ציור עתיק של פרעה
ציור עתיק של פרעה

המוזיאון המצרי שהוקם בשנת 1839 על ידי האפיפיור גרגוריוס ה-16, מכיל כיום חפצי אמנות עתיקים שמקורם במצרים העתיקה ונלקחו אל רומא ואל וילה אדריאנה בטיבולי בעבר. במוזיאון 9 חדרים ויש בו פסלים, פסלוני חימר וחפצי ברונזה עתיקים. אם אתם מוקסמים ממצרים העתיקה, אל תפספסו את זה!

airalo ad

4. מוזיאון התחבורה ההיסטורי של הוותיקן

אופנועים מלווים את רכבו של האפיפיור
אופנועים מלווים את רכבו של האפיפיור

זהו אחד המוזיאונים המודרניים ביותר במוזיאון הוותיקן. הוא הוקם ב-1973 ובתוכו אוסף דיוקנאות של האפיפיורים מהמאה השש-עשרה ועד היום. אפשר גם לראות את ה"פאפאמובילים" ששימשו את האפיפיורים לאורך השנים. מהעגלות והכרכרות הראשונות ועד לכלי הרכב הממונעים הקטנים שיש היום.

5. הקפלה הסיסטינית

תקרת הקפלה הסיסטינית - לחצו להגדלה
תקרת הקפלה הסיסטינית – לחצו להגדלה

הקפלה הסיסטינית שנחנכה בסוף המאה ה-14, היא אחת הכנסיות המתויירות ביותר בעולם. לא רק שיצירת המופת של לאונרדו דה וינצ'י "יום הדין האחרון", מעטרת את התקרה, אלא שהקירות מעוטרים בציורי קיר ארוכים מאת סנדרו בוטיצ'לי שלעתים קרובות מתעלמים מהם.

6. כס האפיפיור

בואו לראות את כס האפיפיור העשוי שיש אדום שניצב כעת בוותיקן. השיש שנלקח מביתו המקורי, ארמון הלטראנו ברומא מייצג את המלוכה. המאפיינים הנוספים כאן כוללים פסיפסים וציורי קיר, עם שני אריות חרוטים כמשענות ידיים וקרני שמש זוהרות מפסיפס, המשבחות את מי שישב על כס המלכות.

7. האולם העגול (Sala Rotonda)

הסלה רוטונדה מעוצב כמו הפנתיאון הרומי אך בקנה מידה קטן יותר. לצד קירותיו המעוגלים ניצבים פסלים ענקיים. שימו לב לפסל המוזהב של הרקולס.

הרצפה היא מכלול מדהים של פסיפסים מהעשורים הראשונים של המאה השלישית לספירה שנמצאו באיטליה. במרכז החדר אגן פורפיר אדום ענק לאגירת מי גשם שהיקפו 13 מטרים. האגן קישט בעת העתיקה את אחד המרחבים הציבוריים הגדולים של רומא האימפריאלית.

8. גלריית הפסלים

ניחשתם נכון, גלריית הפסלים היא מה שכתוב כאן על השלט. בתוך מוזיאון פיו קלמנטינו, הגלריה משתרעת במסדרון ארוך עם פסלים רבים. במקור, הקירות היו מכוסים בפרסקאות של נופים וערים עם קופידונים רומנטיים. במשך הזמן, עברו לכאן הפסלים המרשימים הללו.

9. גלריית המפות

ציור קיר בגלריית המפות
ציור קיר בגלריית המפות

גלריית המפות ממוקמת בצד המערבי של חצר בלוודר, וכפי שבטח ניחשתם, היא מכילה סדרה של מפות טופוגרפיות מצוירות. היא הוקמה בשנת 1580 ולקח שנים רבות להשלים אותה. אורך הגלריה הוא 120 מטר אז היכונו לקחת את הזמן…

10. חצר האיצטרובל

האיצטרובל הענק בחצר האיצטרובל הובא לכאן מדירת בורג'יה בשנת 1932. כעת המקום מכיל מגוון של ציורים מדהימים של לאונרדו דה וינצ'י ורפאל. זהו אתר חובה לכל חובב אמנות מתקופת הרנסנס.

פורסם ב:

Scroll to Top
דילוג לתוכן